Казанок чавунний об'ємом 6 л із кришкою-сковородою "Наша майстерня, Maysternya"
- Готово до відправки
- Код: Т404СРУК
1 900 ₴
1 500 ₴
Казанок чавунний (Наша Майстерня, Maysternya) на 6 літрів із кришкою-сковородою (Т404СРУк)
Казанок чавунний. Саме казанок. "Каструлею" його називати не дуже добре, хоча на коробці в нас поки що написано каструля) Я про те, що варити в ньому супи (тому що каструля) не потрібно. Може поржавіти. Та й навіщо Для варити супи чудово підходить будь-яка звичайна каструля. І легше, і не іржавіє.
А ось тушкувати що-небудь: або плов, або кашу розсипчасту — це ТАК! Обсмажив м'ясо прямо у ньому, а потім з картоплею, спеції, овочі... Ну, словом для тушкувати/томити краще чавуну немає нічого. З емаллю всередині, звичайно, буде крутіше, але це буде удвічі дорожче, плюс емаль часто відлітає. І дряпається. Металевою ложкою заважати недобре буде.
Характеристики
- Місткість, 6 л
- Тип — Традиційна каструля
- Сумісність із джерелами тепла — Усі типи плит
- Матеріал кришки-сковороди — Чавун
- Матеріал — Чавун
- Форма — Кругла
- Матеріал ручок — Чавун
- Кришка — Є
- Тип кріплення ручок — суцільні з корпусом
- Країна-виробник товару — Україна
Трохи про чавун
Залізо, з вмістом вуглецю понад 2,14%. Якщо менше, то сталь. Залізо в чистому вигляді! У цьому разі без жодного покриття (без емалі). Тому може поржавіти, якщо мокрий залишати! Важка! Не плутати зі старою бабиною "чавунною" сковорідкою з литого алюмінію.
Покриття на чавунному посуді утворюється в процесі прожарювання (якщо новий). А в процесі приготування воно постійно оновлюється. Але це не антипригарне покриття, як багато хто чомусь думає (тому, що чорне ), а найтонша полімерна плівка з запеченої олії (жиру), яка захищає Ваш посуд від корозії, а також має гідрофобні властивості (відштовхує воду). І тому, для того, щоб не прилипало, готувати потрібно з олією. Хіба що корж можна без олії пекти. І ще. На чавуні можна ПЕКТИ. Тому що він, крім усього іншого, має високу теплову емісію. Це чи не найголовніша перевага чавуну. Здатність віддавати тепло. Тепло від добре прогрітого казанку Ви відчуєте за півметра! Подібний ефект Вам від інших матеріалів не отримати. Теплова емісія в чавуну вдесятеро вища, ніж в алюмінію. Це означає, що продукт готується не тільки в місці торкання з поверхнею, а практично по всьому тілу. Пропікається. І якщо на алюмінієвій млиннці Ви млинці смажитимете, то на чавунній Ви їх будете пекти)
Основні | |
---|---|
Тип посуду | Жаровня |
Стан | Новий |
Матеріал | Чавун |
Форма | Кругла |
Знімна ручка | Ні |
Кришка | чавун |
Кількість ручок | 2 |
Матеріал ручок | Чавун |
Індикатор нагріву | Ні |
Підходить для індукційних плит | Так |
Виробник | Майстерня |
Країна виробник | Україна |
Додаткові характеристики | |
Багатошарове дно | Ні |
Кришка з отвором для виходу пари | Ні |
Зливний носик | Ні |
Колір | Чорний |
Вага | 5.5 кг |
Використання в духовці | Так |
Використання в мікрохвильовій печі | Ні |
Зберігання в холодильнику | Ні |
Підходить для миття в посудомийній машині | Ні |
- Ціна: 1 500 ₴