Казан чавунний узбецький на 12 л із триногою в комплекті (м. Наманган)
- Готово до відправки
- Код: КУ12Т
3 950 ₴
3 150 ₴
Казан чавунний узбецький (наманганський) на 12 л з м. Намангану з триногою в комплекті
Особливості та характеристики узбецького казана з м. Намангану
Казан шліфований всередині та з пісочною текстурою зовні. Так як ці казани ллють у піску а не на прес-формах, то і кожен казан виходить ексклюзивним. Однак за рахунок товстих стінок всі страви, приготовані в ньому, чи то плов, шурпа або ще щось, виходять просто чудовими. Їжа в наманганскому казані зберігається теплою тривалий час.
Матеріал виготовлення — 100% чавун із відшліфованою внутрішньою поверхнею. | |
Справжній оригінальний узбецький казан — внутрішня поверхня виконана шліфуванням ручним способом. | |
У комплекті з казаном йде алюмінієва кришка, діаметр казана 41 см, і тринога діаметром 40 см |
Узбецькі казани підходять для використання на багатті як на природі, так і на дачі, а також вдома на плиті.
Звертаємо Вашу увагу, що наші казани, зроблені на одному з найбільших підприємств м. Намангану, вирізняються якістю та рівністю лиття. У м. Намангані багато підприємств займаються виготовленням казанів і, на жаль, не в усіх якість відповідає бажанням клієнтів.
Об`єм казана 12 літрів чудово підійде для приготування страв до 15 персон.
Переваги чавунного казана на 12 літрів з Узбекистану:
- Рівний відлив
- Товсті стінки 8 мм
- Зручні ручки по краях 4 шт.
- Довговічність чавунного посуду, його практично не можливо механічно пошкодити.
- Чавун як метал має властивість довго нагріватися і довго вихолоняти, отже, казан рівномірно нагрівається та пригорання їжі на окремих ділянках практично не можливе.
Вченими доведено, що їжа, приготована в чавунному посуді, збагачена засвоюваним людиною залізом, абсолютно нешкідлива.
Чавун має пористу природу, згодом у пори чавуну вбирається олія, жир, і антипригарні якості чавуну поліпшуються. Тобто, чим більше казан використовувати, тим він ставатиме кращим.
Справжній узбецький плов можна приготувати тільки в справжньому узбецькому чавунному казані.
Рекомендовані правила використання чавунного посуду:
- Перед першим використанням чавунний казан необхідно прожарити протягом 60 хвилин при температурі 100 градусів із використанням соняшникової олії до повного вигоряння виробничої олії.
- Рекомендуємо при прожарюванні використовувати ріпчасту цибулю (видаляє запах).
- Перший раз у казані приготувати картошку по-селянськи.
- У чавунному посуді не рекомендується зберігати їжу.
- Після приготування необхідно помити казан теплою водою без використання засобу для миття посуду.
- Перед тим, як поставити казан на зберігання, рекомендується змастити його тонким шаром соняшникової олії.
- Рекомендується зберігати казан у сухому місці.
Виробник | м. Наманган |
Країна | Узбекистан |
Матеріал | товстостінний чавун |
Матеріал кришки | алюміній |
Форма дна | кругле\пласке (на вибір) |
Товщина стінки, мм | 7-8 |
Глибина, мм | 180 |
Діаметр, мм | 410 |
Виробництво | м. Наманган, Узбекистан |
Об'єм, л | 12 |
Основні | |
---|---|
Матеріал | Чавун |
Призначення | Для плити і відкритого вогню |
Товщина стінок казана | 8 мм |
Об`єм | 12 л |
Внутрішнє покриття | без покриття |
Матеріал кришки | Алюміній |
Товщина дна казана | 9 мм |
Стан | Новий |
Кришка | є |
Діаметр | 400 мм |
Країна виробник | Узбекистан |
- Ціна: 3 150 ₴