Узбецький казан на 12 літрів із міста Наманган (оригінал!)
Неповторний смак і глибокий насичений аромат страв із збереженням корисних властивостей Ви отримаєте, приготувавши улюблений плов, печеню або традиційний борщ у справжньому узбецькому казані.
Так як ці казани ллють у піску, а не на прес-формах, то й кожен казан виходить ексклюзивним. Однак завдяки товстим стінкам усі страви, приготовані в ньому, плов, шурпа або ще щось, виходять просто чудовими. Їжа в наманганскому казані зберігається теплою тривалий час.
Особливості та характеристики виробу
![]() |
Матеріал виготовлення — 100% чавун із відшліфованою внутрішньою поверхнею. |
![]() |
Справжній оригінальний узбецький казан — внутрішня поверхня виконана шліфуванням ручним способом. |
![]() |
У комплекті з казаном йде алюмінієва кришка, діаметр казана 41 см |
УВАГА! ТРИНОГА І ШУМІВКА В КОМПЛЕКТ НЕ ВХОДЯТЬ!
Також до цього казана можна докупити окремо:
- триногу на вогнище (таган): 420 грн.;
- шумівку узбецьку (наманганську): 250 грн.;
- ополоник узбецький (наманганський): 250 грн.
Опис казана:
Об`єм казана 12 л. Чудово підійде для приготування страв до 15 персон
Переваги чавунного казана на 12 л із Узбекистану:
- рівний відлив
- товсті стінки 8 мм
- зручні ручки по краях 4 шт
- довговічність чавунного посуду, його практично не можливо механічно пошкодити.
Чавун як метал має властивість довго нагріватися та довго охолоджуватися, отже, казан рівномірно нагрівається й пригорання їжі на окремих ділянках практично не можливе.
Вченими доведено, що їжа, приготована в чавунному посуді, - збагачена засвоюваним людиною залізом, абсолютно нешкідлива.
Чавун має пористу природу, згодом у пори чавуну вбирається олія, жир, і антипригарні якості чавуну поліпшуються. Тобто чим більше казан використовувати, тим він ставатиме кращим.
Справжній узбецький плов можна приготувати тільки в цьому узбецькому чавунному казані.
Казани підходять для використання як на природі, на дачі, так і вдома на плиті.
Рекомендовані правила використання чавунного посуду:
- Перед першим використанням чавунний казан необхідно прожарити протягом 60 хвилин при температурі 100 градусів із використанням соняшникової олії до повного вигоряння виробничої олії.
- Рекомендуємо при прожарюванні використовувати ріпчасту цибулю (видаляє запах)
- Перший раз у казані готувати картоплю по-селянськи.
- У чавунному посуді не рекомендується зберігати їжу.
- Після приготування необхідно помити казан теплою водою без використання миючого засобу
- Перед тим, як поставити казан на зберігання, рекомендується змастити його тонким шаром олії
- Рекомендуються зберігати казан у сухому місці.
Виробник | м. Наманган |
Країна | Узбекистан |
Матеріал | товстостінний чавун |
Матеріал кришки | алюміній |
Форма дна | плоске |
Товщина стінки, мм | 7-8 |
Глибина, мм | 180 |
Діаметр, мм | 410 |
Виробництво | м. Наманган, Узбекистан |
Об'єм, л | 12 |
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Узбекистан |
Внутрішнє покриття | без покриття |
Кришка | немає |
Матеріал | Чавун |
Призначення | Для плити і відкритого вогню |
Об`єм | 12 л |
Стан | Новий |
Товщина дна казана | 9 мм |
Товщина стінок казана | 8 мм |
- Ціна: 2 700 ₴