Афганські казани – готуйте улюблені страви вдвічі швидше
Афганські казани з’явилися на ринку України відносно нещодавно, проте одразу ж полюбилися споживачам. Цей особливий посуд підходить не лише для приготування страв східної кухні, а й тих, які часто готуються у більшості українських родин. Всі страви в ньому виходять дуже ніжними та ароматними. Це відбувається за рахунок особливої будови казана.
Афганський казан – це своєрідний вид каструлі, яка закривається герметично. Завдяки цьому їжа готується в умовах підвищеної температури та тиску. Таким чином навіть дуже жорстке м’ясо можна зробити дуже ніжним та м’яким, адже продукт насичується своїм власним соком, зберігає природний смак та аромат. Які ж переваги має казан-скороварка? Про це ми розповімо далі.
Казан афганський: історія появи
Ми звикли, що можемо тушкувати та варити страви у звичайних каструлях та казанах. Проте, жителі високогірних місцевостей Афганістану, такої можливості не мають. Закони фізики тут внесли свої корективи. Через низький тиск повітря вода кипить при нижчих температурах і, відповідно, страви готуються довше. Для вирішення цієї проблеми афганцями були створені спеціальні казани з герметичною кришкою. Завдяки такій конструкції тиск всередині посуду стає вищим і скорочує приготування страв майже вдвічі. А сьогодні купити афганський казан можуть не лише жителі Азії, а й всі, хто полюбляє готувати смачні страви східної кухні і не тільки.
Які переваги має афганська скороварка?
Оригінальні афганські казани виготовляються виключно з харчового алюмінію. Матеріал майже вручну обробляється, шліфується та полірується. На казані є дві бокові ручки для більш комфортного використання посуду, а зверху на стінках є дві петлі для фіксації ручки з гвинтовим затиском. Конструкція казана дуже надійна, а матеріал якісний, тож посуд розрахований на тривале використання.
Які переваги мають афганські казани?
-
Збереження поживних речовин та вітамінів у готовій страві. Швидка теплова обробка та приготування страви у власному соку не дозволяють продуктам втрачати поживні речовини.
-
Універсальність. У афганських казанах можна готувати страви на відкритому вогні, на газовій плиті або сільській пічці. Винятком є тільки сучасні індукційні плити.
-
Швидкий час приготування їжі. Завдяки особливій герметичні конструкції казана, їжа в ньому готується в 2-3 рази швидше, ніж у звичайному посуді.
-
Міцність. Стінки афганських казанів дуже товсті. Вони не потріскаються в процесі експлуатації та не розіб’ються. Це покупка на довгі роки.
-
Мультифункціональність. У казані можна готувати не лише страви східної кухні, а й каші, супи, борщі, рибу, м’ясо тощо. А ще, ви завжди можете зняти з нього кришку та використовувати як звичайний казан.
Купити оригінальний афганський казан можна не лише для свого дому, а й на подарунок близьким чи друзям. Всі, хто любить готувати, по-достоїнству оцінять цей неймовірний вид посуду.